Gå ikke ned på udstyr

VitamixDu må aldrig gå ned på grej i dit køkken. Det betyder meget for min madlavningslyst, at jeg har de rigtige redskaber. Det gælder både mine basisingredienser, men bestemt også mit køkkengrej! Du behøver ikke meget for at gøre det lidt nemmere.

Listen over basisredskaber er lang og en del af redskaber indgår allerede i en almindelig husholdning. Det gælder fx, skåle, piskeris, skarpe knive, hvidløgspresser, skærebrædder, elkedel og mv. Men det der gør det særligt sjovt for mig er de ekstra redskaber, som man kan erhverve sig i håbet om at gøre madlavning nemmere. Det kan være alt fra billige, men ekstra skarpe kartoffelskrællere til store køkkenmaskiner, der kræver en liiiidt større pengepung.

I mit køkken gør jeg oftest brug af følgende:

  • Vitamix blender. Den blender alt! Hårde grøntsager, isterninger, nødder og meget mere og alt på rekord tid. Du kan lave smoothies, juices, sorbetis, nøddemælk, varme supper  – listen er lang. Den er pebret i prisen, men virkelig investeringen værd. Her hænger pris og kvalitet sammen. Du kan bl.a. købe den hos Raw and More.
  • Microplane rivejern. De gør det bare meget bedre end almindelige rivejern. Ja her hænger pris og kvalitet virkelig også sammen. Kan købes i velassorterede dagligvareforretninger og isenkræmmere.
  • “Kokke”kartoffelskrællere og julienneskærer. Det kalder jeg dem fordi, det var på en restaurant, hvor jeg arbejdede, at jeg første gang stiftede bekendtskab med disse vidundere. De er nemme at have med at gøre og ligger godt i hånden. Kan købes hos bl.a. Notredame eller Kunst og Køkkentøj eller denne nye model af et mandolinjern fra Microplane, hvor du kan udskifte bladene – smart!
  • Nøddemælkpose. Den bruger jeg til at lave mælk på – altså nøddemælk. Jeg drikker ikke almindelig mælk eller soyamælk fordi det påvirker min krops hormoner for meget. Først blender jeg nødder og vand i vitamixen og herefter sier jeg væsken gennem nøddemælkposen. Du kan selv lave den af bomuldsmol eller købe den hos fx  Raw and More.julienneNøddemælkpose
Reklamer

4 thoughts on “Gå ikke ned på udstyr

 1. Pingback: Den hurtige kokosmælk – RAW version | felbyen

 2. Pingback: Hjemmelavet nutella | felbyen

 3. Pingback: Mandelmælk | felbyen

 4. Pingback: Detox smoothie | felbyen

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s