Alzheimers, diabetes og kornprodukter

Min levevis går op i en højere enhed, når jeg læser spændende videnskabelige artikler som denne fra Forbes: “What grain is doing to your brain”. Artiklen er interessant læsning om hvordan indtagelse af kornprodukter kan medføre livsstilssygedomme, som diabetes 2, Alzheimers samt kronisk hovedpine og depression.

Jeg skal ikke gøre mig klog på den videnskabelige undersøgelse, der ligger bag artiklen, men det interessante for mig er,  når jeg kan mærke på min egen krop, hvordan kosten har indvirkning. Jeg har fx lige haft 4 vidunderlige dage i skønne Rom. Her er det ikke nemt at komme udenom kornprodukter, når der udelukkende serveres pasta, pizza og gnocchi i lange baner. Det smager jo vidunderligt, men… for mig har det dog også en slagside. Jeg bliver oppustet, mere irritabel og kan se det på min hud med det samme!

Min personlige holdning er, at kornprodukter kan være ok at spise en gang i mellem. Men til hverdag forsøger jeg at udelukke det fra min kost. Det kan være svært i starten, men bliver meget hurtigt en vane, som så meget andet. Jeg startede selv med en langsom nedtrapning og valgte i begyndelsen at indføre en “regel” om kun at spise brød eller andre kornprodukter til ét måltid om dagen. Fx kunne jeg vælge mellem enten musli til morgenmad, rugbrød til frokost eller ris til aftensmaden. Det var en nem start for mig. Måske det kan hjælpe dig igang også…?

kornprodukterPhoto credit: Fazer.dk

2 thoughts on “Alzheimers, diabetes og kornprodukter

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s