Palæobrød med kokosfibre


Der har været god tid i juleferien til at eksperimentere med diverse brød. Her er jeg kommet frem til, hvad jeg nok vil mene, er det bedste palæobrød, jeg endnu har bagt og smagt. Der bliver ikke sat lys under en skæppe her! Men prøv det og se om du er enig.

IMG_9410

Jeg manglede et brød, der ikke var så rugbrødsagtigt, som den klassiske variant et der ikke havde så mange hørfrø, som denne bisse eller som var lidt fugtigt, som dette er. Så der skulle noget nyt på bordet. Her er brødet, som af de brød jeg har på bloggen, der minder mest om franskbrød. Jeg tror det skyldes sødmen fra kokosfibermel og mandlerne. Du slipper dog stadig ikke for nødder og fibre, for det er det rigt på, men du undgår til helt æg og mælkeprodukter.

Det skal du bruge:

70 g græskarkerner eller solsikkekerner

125 g mandler (eller andre typer af nødder)

70 g hørfrø

75 g kokosfibermel (jeg bruger den fra urtekram)

70 g valnødder

2 spsk chiafrø

2 spsk loppefrøskaller

1 tsk salt

1 tsk bagepulver

5 dl vand

Det gør du:

Mal græskarkerner, mandler og hørfrø til mel. Mix alle de tørre ingredienser og tilsæt vand. Lad stå lidt til dejen samler sig mens ovnen varmer op til 180 grader. Kom dejen i en bageform beklædt med bagepapir og bag i ca 70 min. Lad det køle inden du skærer skiver. Jeg nupper lige en happer med nøddesmør, mens du bager 🙂

IMG_9412

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s