Yoghurt uden mælk

Yoghurt uden mælkeprodukter? Ja du kan i hvert fald godt snyde mig med denne “kolde grød” – eller yoghurt, som jeg vil kalde det. Den er baseret hovedsageligt på cashewnødder og hører derfor hverken til den slankende eller billige af slagsen. Men som med alt godt – kan det nydes med måde.

Jeg er blevet inspireret af disse fantastiske vegetariske madbloggere Green Kitchen Stories – deres blog-billeder er i øvrigt til at få gåsehud over! Jeg må vist oppe mig lidt. Jeg har kastet mig ud i at lave denne cremede sag Raw Cashew Bowl – dog i min egen variant. Jeg må indrømme, at jeg var lidt skeptisk til at begynde med, men jeg blev meget positivt overrasket. Den er cremet og smager mildt.

Retten er som sagt helt uden mælkeprodukter. Hvis du er nysgerrig på hvorfor jeg undgår undgår mælkeprodukter, så kan du bl.a. læse mere her.

DSCF2893Det skal du bruge: (1 portion)

100 g cashewnødder

1 dl kokosmælk eller vand

1 tørret figne

2 spsk citron (jeg synes godt den kan tåle lidt mere, men det er en smagssag)

1 knivspids salt

1/2 spsk loppefrøskaller (HUSKfiber)

ca 1/2 dl vand til at røre loppefrøskallerne ud i.

Det skal du gøre:

Udblød cashewnødderne i vand ca. 8-12 timer i forvejen.

Når du er klar til at lave yoghurten, så start med at røre loppefrøskallerne ud i vandet. Det skal gerne blive tykt og grynet. Lader man det stå længe bliver det nærmest til gele.DSCF2891

Dræn de udblødte cashewnødder og hak dem fint i blenderen (eller med en stavblender) sammen med figne, kokosmælk, citronsaft og salt. Når yoghurten har en cremet konsistens røres den med loppefrøskallerne (brug evt. kun halvdelen til at starte med) og stilles på køl i 10 minutter eller mere fx natten over. Loppefrøskallerne er med til at stive yoghurten af.

DSCF2895

DSCF2897

Yoghurten tages ud af køleskabet og toppes med ønsket topping fx nødder, gojibær, din favorit mysli, æbler i tern eller granatæble.

Tips! Jo mere loppefrøskaller du tilsætter, jo mere fast og stiv vil konsistensen blive. Jeg fik næsten lavet creme fraiche en af morgenerne. Måske det er værd at prøve som erstatning – dog måske uden fignen.

2 thoughts on “Yoghurt uden mælk

  1. Pingback: Æble-crumble kage | felbyen

  2. Pingback: Update på kokosmælken | felbyen

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s