Olie-mundskylning (oil pulling)

Mundskylning med olie – kokosolie i mit tilfælde. Jeg har nu prøvet det i ca. 3 uger. Hver morgen på tom mave swoosher jeg med kokosolie i ca. 10-15 min. Hvorfor? Hmmm ja. Efter sigende, skulle der være en række fordele.

Det er en gammel Ayurevedisk metode til at opnå bedre helbred. Blandt andet skulle det kunne afhjælpe migræne, hormonelle ubalancer, eksem, søvnløshed, bronkitis og meget meget mere. Princippet bag er, at olien trækker giftstoffer som tungmetaller, miljøgifte, parasitter og hormonforstyrrende stoffer ud af kroppen gennem mundens slimhinde. Kokosolie skulle være særlig god at bruge, fordi den er antibakterielt og svampedræbende – hvilket giver ekstra god mundhygiejne. 

 

mund

Mine resultater har indtil videre ikke været overvældende. Jeg har oplevet en forbedring af mine bihuler, som altid har haft lidt tendens til at være stoppede. Det er de ikke længere. Derudover – og jeg håber, at det er detox-effekten af metoden – har jeg fået en del udbrud omkring min hage. Det opleves oftes ved detox eller anden udrensning, at det skal blive værre før det bliver bedre – simpelthen fordi kroppen skal af med de ophobede stoffer først. Selvom jeg ikke har oplevet de store forandringer, så har jeg tænkt mig at fortsætte lidt endnu. Som med alle andre skønhedsrutiner skal de gerne have ca. 8 uger til at bevise sit værd. Så jeg holder ud lidt endnu og lover at give jer en up-date.

Hvis du selv har lyst til at prøve kræfter med olie-mundskylning, så er her hvordan du skal gøre. Man kan gøre det hver dag eller efter et par uger bare et par gange om ugen.

 1. På tom mave – gerne om morgen tager du en spsk olie – gerne kokosolie – og swoosher det godt rundt i munden i ca. 10-15 min. Du må endelig ikke synke eller gurgle, da olien har samlet alle giftstofferne fra din krop, som du gerne vil af med. Jeg tørbørster, går i bad, forbereder en smoothie eller læser emails, mens jeg swoosher.
 2. Bagefter spytter du olien ud i skraldespanden eller en beholder – det er ikke så godt med olie i afløbet da det tilstopper, så undgå det.
 3. Skyl munden i lidt lunkent vand evt. med lidt opløst epsom salt (det binder resterne af olien).
 4. Derefter børster du munden med en almindelig tandbørste med eller uden tandpasta.
 5. Og slutteligt drikker du et par glas vand, som hjælper kroppen i detox-processen.

Til inspiration kan du se Ninka fra Kernesundfamilie i et indlæg om olie mundskylning lige her.

Lad mig endelig vide om du kaster dig ud i det og om du oplever nogen effekt.

For update se indlægget her.

7 thoughts on “Olie-mundskylning (oil pulling)

 1. Pingback: Top 5 opskrifter på felbyen | felbyen

 2. Hej Dorte
  Mit bud er, at så længe du ikke sluger olien, så skal du ikke bekymre dig om fedtårer. Det er begrænset, hvor dybt olien går i slimhinderne/munden – nogle skønner kun den øverste millimeter – og dermed er det også ret begrænset, hvad optages i blodet.
  Så vidt jeg ved, så kan oil pulling ikke trække giftstoffer ud af leveren. Til gengæld handler oil pulling om god mundhygiejne, som dermed giver godt grundlag for kroppens detox i det hele taget – også leveren. Prøv evt. at læse dette indlæg http://jezebel.com/the-oil-pulling-health-craze-works-just-not-in-the-w-1538252677

 3. Ang oil pulling prøver jeg først med kokos men det er kvalmende inden det smelter så nu er jeg igang med solsikkeolie…mit spørgsmål er, optager man noget af olien dvs går det i blodet…..det er jo 100% fedt…..vil godt have giftstoffer ud og skønne tænder men ikke på bekostning af fedtårer?!
  Hvordan kan det hive giftstoffer ud af bl.a. leveren…..bare ved at skylle rundt i munden…nogen (professionelle) der kan hjælpe

 4. Hej Jona – tak for kommentaren. Helt enig i at der er lidt forskellige skoler omkring oil-pulling og en af dem er, at man ikke må holde olien for længe i munden fordi giftstofferne man trækker ud kan kan optages igen gennem slimhinderne. Men andre igen mener, at processen først rigtig er effektiv efter 10 min. Jeg tænker, at man skal prøve sig lidt frem og finde ud af, hvad der passer til en selv – hvis man altså vil “dyrke” oil-pulling i det hele taget. KH Anne-Mette.

 5. Hej
  Man skal endelig ikki have olien i munden mere endi i 3 min. For ellers begynder kroppen (mundslimhinderne at optage bakterierne en gang til 🙂

 6. Pingback: Update på kokosmælken | felbyen

 7. Pingback: Once you go black, you never go back…. (bare rolig det handler om yoga) | felbyen

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s