Stegt rosenkål med pocheret æg

Så er den her – rosenkålen! Og den smager SÅ godt i denne variation med sennep/eddike dressing og pocheret æg. Kan bruges både som morgenmad, frokost eller side dish.

DSCF3063

Rosenkål har et kostfiberindhold på 4,1 gram pr 100 gram og er derfor en grov grøntsag. Den indeholder vitaminerne A, E, C, K og B, og mineralerne kalium og magnesium. Æg og bacon er rigt på protein. Olivenolien er den sunde fedt, som bl.a. er god for din hud. Sennep er med til at øge forbrændingen og eddiken styrker fordøjelsen. What’s not to like?!

Det skal du bruge (1 servering):

Rosenkål ca. 250 g

2 spsk olivenolie til stegning

Æg (ønsket antal)

Eddike og vand til at pochere æggene

Bacon

Til dressingen skal du bruge 1/2 spsk dijon sennep, 1/2 spsk agavesirup (eller honning), 2 spsk olivenolie og 1/2 æbleeddike som piskes sammen.

Rosenkål

Det gør du:
Steg bacon på en pande og lad det dryppe af på en serviet/et stykke køkkenrulle. Et tip til stegning af bacon er at lade baconskiverne varme op sammen med panden. På den måde smelter fedtet fra i stedet for at brænde på og du undgår baconskiver, der bliver stegt uens og sort.

Dressingen piskes sammen imens.

Skær bunden af rosenkålen, kassér de yderste blade og del rosenkålen i kvarte. Rist dem på en panden med olivenolie og evt. resten af baconfedtet for ekstra smag. De skal have ca. 10 min – de må gerne tage lidt farve.

Imens sætter du vand med salt og ca. 3 spsk eddike i kog i en stor gryde eller sautepande. Ægget slås ud i en kop. Vandet i gryden drejes rundt med en grydeske, så det skaber en hvirvel. Midt i hvirveln hældes ægget i. Skru lidt ned for varmen på gryden og fold æggehviden forsigtigt ind over æggeblommen, hvis den ikke har samlet sig. Efter et par minutter er ægget klar.

Vend den ristede rosenkål i dressingen og anret som ønsket. Velbekommen!

Rosenkål, pocheret æg og bacon

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s