Kokosmælk

Hjemmelavet kokosmælk. Hvorfor? tænker I sikkert, når det kan købes i supermarkedet på dåse? Men det er netop her problemet ligger. Kokosmælk fås nemlig (så vidt jeg ved) kun på dåse, og det er dåsens inderbelægning med BPA (Bisphenol A) den er gal med. Læs mere om det her.

Derfor kan du lave din egen kokosmælk – og det er slet ikke svært!

DSCF3071Det skal du bruge:

100 g kokosmel

5 dl vand eller mere/mindre alt efter hvor tyk du ønsker den færdige konsistens på mælken.

DSCF3065Det gør du:

Kog vandet og kokosmelet i ca. 2-5 min i en gryde og lad det afkøle lidt. Blend massen til den er helt fin og ensartet (ca. 3 min på vitamixen, måske lidt længere i en almindelig blender).

Si massen i en nøddepose (eller et stykke ostelærred) over en skål. Vrid nøddeposen for at få det sidste mælk ud. Gem endelig kokosmassen og brug den til bagning med det samme. Jeg brugte det til bagning af palæoboller. Alternativt tør melet i oven ved ca. 75 grader i 1/2 time og gem til senere bagning. DSCF3068

Hæld kokosmælken over på rene glas og opbevar i køleskabet. Kan holde nogle dage/ en lille uge pga. kogningen i starten. Som du kan se på billedet så skiller kokosmælken fuldstændigt som “almindeligt” kokosmælk efter lidt tid i køleskabet. Du kan bruge den tykke del til fx nutella eller du kan ryste det sammen igen. Der bliver til ca. 4 dl.

DSCF3073

5 thoughts on “Kokosmælk

  1. Pingback: Den hurtige kokosmælk – RAW version | felbyen

  2. Hej Sidse.
    Jo der går måske lidt næringsstoffer til grunde ved kogning. Når jeg koger den op er det oftest fordi jeg laver en stor portion. Med et hurtigt opkog, har jeg erfaret at kokosmælken holder lidt længere i køleskabet. Hvis du lever udelukkende RAW er det selvfølgelig ikke en god idé med et opkog. Og man kan sagtens lave kokosmælken uden at koge den op først 🙂

  3. Pingback: Update på kokosmælken | felbyen

  4. Pingback: Du bliver hvad du spiser! | felbyen

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s