Deo og aluminium

Måske så du Kontant forleden, hvor de pegede på problemet med aluminium i deodoranter. Her gik hverken svanemærkede eller øko-certificerede mærker forbi.

Menneskekroppen har ikke et naturligt indhold af aluminium. Undersøgelser peger på, at hvis aluminium er tilstede i kroppen, så øges risikoen for kræft. Aluminium er også under mistanke for at give skader på centralnervesystemet. Producenterne er vilde med aluminium i deo, fordi det er forbandet svedhæmmende.

“Men det er jo bare lige lidt i armhulen” – ja men lidt bliver til meget, fordi aluminiumet hober sig op i kroppen. En britisk undersøgelse har vist, at kvinder med brystkræft havde et øget aluminiumindhold i fedtvævet på ydersiden af brystet. Og så er det min personlige holdning, at hvor man kan undgå kemi, så bør man. Man taler også om cocktail-effekten af alle de kemiske stoffer, som vi indtager. De enkelte stoffer har ikke nødvendigvis en negativ effekt på dig, men blandet med andre stoffer, kan det være en grim cocktail (og nej jeg tænker ikke på sådan en cocktail!).

En medblogger har lavet en screening af deodoranter uden aluminium – så her kan du roligt boltre dig. Ellers kan du også lave din egen af kokosolie og natron! Tjek det ud her (du kan undlade arrow root i opskriften, hvis det er, men husk, at det skal være rigtig natron og ikke bagepulver – da bagepulver indeholder syre).

Og så lige en bonusoplysning: det er ikke sveden i sig der lugter, men de bakterier du har på huden som bl.a. skal nedbryde din sved.

Gennemgå også dine andre kosmetikprodukters indholdsliste. For aluminium gemmer sig åbenbart også i bl.a. tandpasta og lipgloss.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s