“Få din bladgrønt”-smoothie og et lille undskyld…

Vi starter med et undskyld! Undskyld fordi jeg ikke har skrevet på felbyen et stykke tid. Der har, som I nok kan regne ud, været en del andet at se til. Men det vil jeg ikke kede jer med. For det skal handle om det der gør godt. Og det gør bladgrønt!
I hvert fald lyder det enstemmigt fra læger, ernæringseksperter og madskribenter, at vi skal spise flere planter, især bladgrønt som salat, sølvbeder, mælkebøtte, spinat og grønkål mm. Hvorfor? Fordi bladgrønt er den bedste kilde til letoptagelige mineraler: calcium, magnesium, jern mv. som er med til at beskytte din krop mod hjertesygdomme, slagtilfælde, visse typer af kræft, forhøjet blodtryk og grå stær.
Harvard School of Public Health anbefaler mindst ni portioner bladgrønt dagligt! Puha det kan vist give selv de mest sundhedsfanatiske sved på panden. De fleste af os ikke kommer tæt på sådanne mængder. Und dig selv at lave en smoothie med bladgrønt hver dag. Så behøver  du ikke altid at skulle vælge den samme grønne salat i kantinen. Om du drikker den om morgen eller eftermiddagen er ikke så vigtigt – det vigtigste er at du får den indenbords. Hvilket til tider kan være lidt af en udfordring, må jeg ærligt indrømme. Jeg har i hvert fald lavet en del næsten udrikkelige og næseklemmende grønne smoothies, som efter at være tvunget ned med sammensnørrede smagsløg, meget gerne ville retur igen. Og dem er jeg altså ikke tilhænger af! Men man må indimellem lide, når man gerne vil prøve sig lidt frem til hvad der virker for egne smagsløg.
Min favorit når det grønne skal hurtigt indbords er blandt andet denne “få din bladgrønt”-smoothie.
DSCF3168
Det skal du bruge:
  • 2 dl mandelmælk eller juice
  • ½ frossen banan (gerne frosset i skiver så er det nemmere at blende) eller et stykke andet frugt du kan lide fx ½ æble i tern, en håndfuld frosne blåbær eller lign.
  • 1 spsk nøddesmør fx mandelsmør, cashewsmør eller peanutbutter (du kan også nøjes med at bruge hele nødder)
  • 2 store håndfulde grønne blade fx frisk spinat (det smager nemlig ikke af så meget men er super sundt) eller andet grønt,
  • Krydderier (fx kanel, kardemomme, ingefær, muskat).
  • 1-2 spsk proteinpulver (kan udelades, hvis smoothie ikke er din morgenmad eller spis et hårdkogt æg ved siden af)
Det gør du: 
Blend det hele sammen i vitamixen og top evt. med frisk frugt, musli, tørrede bær, kakao nibs eller avocadostykker. God fornøjelse!
DSCF3172

One thought on ““Få din bladgrønt”-smoothie og et lille undskyld…

  1. Pingback: Frisk grøn smoothie – endnu en… | felbyen

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s