Mad som medicin

Begrebet “mad som medicin” er noget af det, jeg tror vi kommer til at høre mere til. Ikke fordi vores mad skal beriges med medicin og vitaminer, men simpelthen fordi det giver mening, at det vi putter i munden har en indvirkning på hvordan din krop fungerer. Det gælder både fordøjelsen, huden og hjernen. Efter min mening er kosten noget af det første læger bør spørge ind til i samtalen med deres patienter. Vi bør måske endda tage skridtet videre og se på hvordan vores kost hænger sammen med de stigende folkesygdomme som alzheimers og diabetes 2 og lovgive herefter. Det er jo ikke uden grund at Mayor Bloomberg (tidl. borgmester i New York City) fik indført forbud mod salg af søde drikke større end 16 ounces (svarende til lidt under ½ liter) i NYC.

I de sidste par år har man kunne få fingrene i bøger, der skal hjælpe dig til at spise dig rask, få bedre fertilitet, et yngre udseende og smukkere hud. I sidstnævnte kategori er amerikanske Dr. Perricone noget af en guru. Når stjernerne skal på den røde løber er det Dr. Perricones 3- eller 27-dages diæt de fleste lader sig inspirere af. Diæten består hovedsagelig af protein, omega3 via laks, grønsager, frugt og sunde fedtstoffer. Har du mod på at kaste dig ud i hans diæt, så husk endelig at købe vild eller øko laks. De fås bl.a. i Irma City som frostvare.

Sidste skud på stammen i temaet “mad som medicin” er MD. Perlmutters bog “Grain Brain”.

grainbrainDer argumenteres for at du kan holde hjernen (og din krop) sund via kosten bl.a. ved at undgå fødevarer som indgår i en ganske almindelig danskers diæt i dag som fx korn (og ja det er i alle afskygninger), for meget frugt, mælkeprodukter og surprise surprise sukker. Jeg har en idé om, at hans bog bygger på de samme kostregler, som mange af de andre bøger. Men det kunne jo tyde på, at der er noget om snakken når forskere fra forskellige hold når til samme resultat, hvad enten det så gælder ADHD, sukkersyge, tarmkræft, alzheimers, smuk hud  osv. Jeg har just fået mit eksemplar ind af døren og glæder mig til at tygge mig igennem den.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s