Få styr på dine stoffer

Det kunne næsten lyde som titlen på en Bret Easton Ellis bog, men ikke desto mindre skal det handle om de stoffer, som vi ikke umiddelbart ved, at kroppen optager.

Det er kemi, som du støder på i ganske almindelige hverdagsprodukter, som sæbe, creme og tandpasta. Stofferne er enten allergifremkaldende, giftige eller hormonforstyrrende – og tro  mig, sidstnævnte er slet slet ikke til at spøge med. Eksperterne har mistanke til, at de hormonforstyrrende stoffer påvirker en lang række processer i vores kroppe bl.a. puberteten, evnen til at få børn, at være kræftfremkaldende og for at skabe misdannede kønsorganer. Pyha! Læs også mere om forstyrrende stoffer i indlægget her.

Problemet for mig er, at jeg ikke kan holde rede i alle de stoffer, som er på forbudt-listen. Derfor blev jeg virkelig glad da jeg faldt over denne lille godte, som er lige til printe, klippe ud og lægge i pungen eller tasken. Den skal I da helt sikkert også have glæde af! Og så er der ingen dårlige undskyldninger nu 🙂

Foto: politiken

Foto: politiken

 

2 thoughts on “Få styr på dine stoffer

  1. Pingback: Den lille kemiker er på spil i dit køkken | felbyen

  2. Pingback: Sol og det der… | felbyen

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s