Sol og det der…

I disse dage, hvor sommeren er over os skal du være ekstra vaks med din solcreme. Sollys er godt, men i moderate mængder. Jeg er selv hyppig bruger af solcreme i ansigtet – også om vinteren. Hvorfor? Fordi UV-stråler også er tilstede om vinteren og når det er overskyet. Den skadelige del af sollyset er det, du ikke kan se med det blotte øje. Det er ultraviolette stråler (UV stråler), som på kort sigt forsager vævsskader fx rødme og blærer, og som på længere sigt kan medføre vævsforandring fx hudkræft. og melatoninforandring.

Din solcreme SKAL indeholde både UVA og UVB filter. UVA-filtret beskytter dig mod de langbølgede UV-stråler, som ikke trænger så dybt ned i din hud. UVB-filtret beskytter din underhud mod de kortbølgende UV-stråler og er altså dem der skal holde vævsforandringerne for døren.

Solcreme, hat, parasol  og skygge – så har du vist også gjort hvad du kunne. Men husk også at gå efter en solcreme uden (for mange) hormonforstyrrende stoffer. Gå fx altid efter en svanemærket . Jeg er lige blevet ejer af denne skønne sag fra Rudolph Care og er lykkelig over endelig at have fundet en solcreme, der ikke efterlader mit ansigt som en anden japansk geisha. Den har ingredienslisten i orden, hvad angår hormonforstyrrende stoffer og er tilmed beriget med E-vitamin og havtornolie, som er guf for din hud. What´s not to like?- det skulle måske lige være prisen…

Rudolph sun 50

 

Vil du kloge dig lidt på SPF og solcreme vs sololie, så læs med på dette indlæg fra en særdeles klog dame!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s