Småskavanker varsler om dit helbred

Podagra er blot et af mange forvarslerne på de hovedfærdselsårer, der ender med livskritiske sygdomme. Et andet eksempel er psoriasis eller sklerose, der ofte er et forvarsel om rygerlunger.” fra Ingeniørens artikel.

Alle de småskavanker du render rundt med kan udover at fortælle noget om din krops tilstand her og nu også fortælle om hvilke sygdomme du har i udsigt. Ubehagelig viden måske… ja i hvert fald hvis du ikke gør noget ved det!

Hvis du spørger mig, handler det netop om at reagere på de småskavanker du har her og nu (ikke i morgen!). Har du fx podagra, hvilket opstår pga. urinsyre i kroppen. Så er det sandsynligvis fordi du spiser for mange animalske produkter (kød, æg, mælkeprodukter). Men min parter eller kollega kan godt spise samme mængder. Ja men hver krop er forskellig. Din har måske andre behov og en lavere tærskel for nogle bestemte fødevare. Lyt til din krop. Tag en test for at se om du evt. har fødevareallergi eller en snak med en diætist, der kan analysere på din krops reaktioner.

Kortlægningen er foretaget af forskere fra DTU og KU, som har analyseret data fra en periode på næsten 15 år fra over 6 mio. patienter. Du kan læse den interessante artikel her.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s