Chokoladeis uden mælk og sukker

Jeg er glad for is. Og gerne en der er rigtig tung og fløde-agtig i konsistensen. Men jeg er ikke så glad for købeis, som indeholder mælkeprodukter og en hel del sukker.

Så er det godt, at der findes et hav af alternativer til “fløde”is på nettet. Mange af dem bruger frossen banan som base. Når du skal fryse en banan er et godt tip at skrælle den og skære den i skiver før du kommer den på frys. Skiverne gør det nemmere for blenderen. Jeg havde fået skåret lidt for store stykker  og troede til min skræk, at jeg havde ødelagt min Vitamix, da den pludselig bare stoppede! Mit liv passerede et kort øjeblik revy. Heldigvis har Vitamixen en automatisk sluk-funktion ved overophedning, som slog til fordi jeg var lidt for hård ved den. Den skulle bare have et hvil, så var den klar igen. IMG_2771Chokoladeisen blev virkelig lækker cremet og rig på smag og skal helt sikkert laves igen snart. Det bedste af det hele: den kan fryses ned og gemmes en lille uges tid.

Du kan spise den med sindsro, for lige præcis denne chokoladeis er faktisk ret sund! Den indeholder masser af banan, som er rig på b-vitamin og kalcium; cacao, som (hvis du vælger en god ikke-ristet af slagsen) indeholder mange antioxidanter; nøddesmør, som er det gode fedt og kanel som stabiliserer blodsukkeret.

Det skal du bruge (ca. 2-3 pers):

2 frosne bananer (i skiver!)

2 spsk nøddesmør (fx peanut eller cashewsmør)

2 spsk cacao (brug gerne en god en af slagsen)

1/2 tsk vaniljepulver (brug helst en ren vaniljepulver – og ikke vaniljesukker. Jeg bruger vaniljepulver fra urtekram)

1/4 tsk kanel

Lidt salt

Det gør du:

I vitamixen med det hele. Brug evt. puls i starten, så du får hakket bananerne i stykker og kør så ved lav hastighed. Stop evt. hvis bladene bare kører rundt uden at få fat i isen. Skrab isen ned fra kanterne og kør videre. Gør dette et par gange til isen bliver mere sammenhængende.

 

 

One thought on “Chokoladeis uden mælk og sukker

  1. Pingback: Top 5 opskrifter på felbyen | felbyen

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s