Chokoladekugler

IMG_3264

Så blev det sørme 4. søndag i advent og kun 3 dage til jul. Derfor skal du her på faldrebet have en nem opskrift på julekonfekt. Selvom de nu også sagtens kan spise resten af året 🙂 Jeg bruger dem også som vært/værtinde-gave lagt i et fint glas med et rødt bånd om gør det sig rigtig godt til et julearrangement.

Julekonfektens base er tørrede figner. Jeg vil helst bruge figner fremfor dadler, da figner har et markant lavere GI på omkring 40 i modsætning til dadler, der ligger på hele 103! Læs mere om blodsukker og GI her.

IMG_3276

Det skal du bruge: (ca 20 stk)

200 g tørrede figner der er udblødt i vand (eller portvin) i en time

2 spsk kakao gerne rå

4 spsk kokosmel

1 spsk smeltet kakaosmør

2 spsk vand

100 g mørk chokolade til overtræk

Det gør du:

Si vandet fra fignerne og kom dem i blenderen sammen med resten af ingredienserne dog foruden chokoladen. Blend til du får en ensartet masse. Tilsæt evt. lidt mere vand, hvis den er for tør til at blende. Kakaosmøret er med til at dejen stivner lidt. Kom dejen på køl i en times tid, så den bliver nemmere at trille til kugler eller træstammer, hvis du ønske det.

Smelt 50g chokolade over et vandbad og hak de øvrige 50g fint. Fjern chokoladen fra varmen og smelt resten af chokoladen i den smeltede chokolade. Denne fremgangsmetode sikre at din chokolade stivner igen efter at have været smeltet og at den blive blank og ikke hvid.

Tag dine trillede kugler og dyp en efter en i chokoladen og lad dem tørre på et stykke bagepapir. Lav et par stykker og drys herefter med din ønskede topping. Jeg bruger fx mørk kakao, lys kakao, mandler, kokosmel eller rålakridspulver. Lad dem tørre ca 10-15 min og kom dem herefter i en lufttæt beholder og gerne på køl.

Rigtig god jul til jer alle sammen!

IMG_3258

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s