Butternut squash suppe

Suppe. Det er nemt, billigt, hurtigt og du har oftest til dagen efter eller til nedfrysning. Særligt græskar-suppe har min kærlighed, med sin milde bløde smag og flotte orange farve. I denne opskrift gør jeg brug af Butternut squash, men du kan sagtens bruge almindelig græskar fx hokkaido.

IMG_9460

Butternut squash minder meget om græskar, men er det man kalder en vinter squash og er i familie med agurk og melon. Butternut er særlig rig på beta caroten (det giver den flotte orange farve), som omsættes til A-vitamin i kroppen, som igen bruges til at bevare et godt syn og fremmer sund hud. Squashen indeholder også C-vitamin, som hjælper sårheling, ardannelse og giver smidig hud. Den er også rig på mineralet kalium, som i mangeltilstand forårsager træthed, irritabilitet og forhøjet blodtryk. Kalium fremmer normal vækst af kroppen og anses for at være en elektrolyt, der understøtter kroppens væskebalance og celle-udvikling. Endelig er squashen rig på fiber, som giver dine tarme noget at arbejde med og dermed forbedrer din fordøjelse, reducerer forstoppelse og fremmer følelsen af mæthed.

IMG_9452Det skal du bruge (ca. 4 personer):

1 butternutsquash

1 løg

2 fed hvidløg

1 spsk olivenolie

Havsalt og friskkværnet peber

1 spsk korianderfrø

1 spsk spidskommen

1 spsk nigellafrø (kan udelades)

75 ml grønsagsbouillon

1/4 frisk chili

Evt. lidt citronsaft

Det gør du:

Tænd ovnen på 200 grader.

Skær butternut squashen i mindre stykker og fjern kernerne. Sammen med groft hakket løg og hvidløg lægges squashen i en bradepande, dryp med olie og krydr med salt og peber og bag det i ovnen i ca. 20 minutter.

Rist korianderfrø, nigellafrø og spidskommen på tør, hed pande.

Kom løg og squash i en suppegryde, hæld bouillon ved og lad det koge sagte. Smag til med chili og ristede krydderier. Kog ca. 10 minutter og blend i vitamixen.. Smag til med salt, peber, chili og citronsaft.

Du kan servere den med kikærter (som jeg har gjort på billederne her), groft brød, kyllingestykker eller creme fraiche og frisk koriander.

IMG_9456

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s