Olier

Din krop har dagligt brug for olier – flest af de sunde af slagsen selvfølgelig. Det er særligt fedtsyrerne omega 3 og omega 6, som din krop ikke selv kan danne, der er vigtig at få tilført dagligt. Omega 6 findes i almindelige planteolier (fx solsikke- og vindruekerneolie som mange industriproducerede fødevarer indeholder) og omega 9 fås fx via avocado- og olivenolie. Omega 3 kan du bl.a. få fra fisk eller hørfrø. 

Generelt får vi i den vestlige verden mere omega 6 ift. omega 3 – det skaber  inflammation i kroppen. Ideelt set bør vi tilstræbe en balance på ca. 3:1 omega 6 ift. omega 3. 

Jeg har ekstra brug for olier til min krop, da min hud ellers bliver meget tør. Det er særlig vigtigt at få de gode olier, hvis du er gravid eller ammer. Hver dag gerne efter morgenmaden ryger der et olieshot ned hos mig:   

2 spsk aroniabærsaft og 2 spsk blandet women-olier. Begge af mærket MK, som kan købes hos helsekostbutikker, Matas og magasin. OBS indlægget er ikke sponsoreret.

Derudover spiser jeg to gange dagligt tilskud af fiskeolie (omega 3). I øjeblikket er det Nordic Naturals -dyrt men godt. Og netop med fiskeolie er kvaliteten vigtig for at undgå fx tungmetaller og for at få den rette mængde EPA og DHA. Læs evt. mere om fiskeolier her

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s